ÚSZÓ- ÉS KENUTÁBOR

Időpontok: augusztus 7-11.
 
Ismertető:
- 5 éves kortól, óvodásoknak és iskolásoknak (evezés tudást nem igényel!),
- 4 kenus foglalkozás az Esztergomi Evezősök Hajós Egyletének telephelyén,
- napi 1 úszófoglalkozás: úszástudásnak megfelelő csoportban,
- szárazföldi sportfoglalkozások az uszoda területén és a közeli sportcsarnokban,
- játékos vetélkedők, képességfejlesztő foglalkozások.
 
A tábor helyszínei: Dorog (Nipl Stefánia Uszoda), Esztergom (Kis Duna).
 
Tábor díja: 30.000 Ft/fő/turnus
 

Táborismertető: Úszó- és Kenutábor

Ismerd meg az Úszó- és Kenutáborunkat! Idei újdonságunk az Úszó- és Kenutábor, amely új élményeket ad a jelentkező gyerekeknek. Az alábbiakban megtalálod a 10 legfontosabb tudnivalót az új táborunkkal kapcsolatban. Jó böngészést kívánunk!

1. Mikor és hol tartjuk a tábort?
Két turnusban, július 31-augusztus 4., augusztus 7-11. között szervezzük, az Esztergomi Evezősök Hajós Egylet telephelyén, illetve a dorogi uszodában.

2. Biztonságos lesz az evezés a gyerekek számára?
Tökéletesen biztonságos, hiszen a kenus foglalkozás nem a nagy Dunán, hanem a Kis-Dunán zajlik majd, a sporttelep mögötti vízfelületen, evezős szakember irányításával, a gyerekek pedig mentőmellényt kapnak. A

3. Mi a tábor napi programja?
Minden nap reggel 08.00.kor kezdődik a program. Hétfőtől csütörtökig a reggeli gyülekező után autóbusszal átmegyünk a csodálatos környezetben fekvő esztergomi evezős telepre, ahol a Kis-Dunán zajlanak az evezős foglalkozások. Az evezős telep kiváló lehetőséget ad szárazföldi sportfoglalkozásokra is, futókör, labdarúgópálya és kosárlabdapálya is rendelkezésre áll, rossz idő esetén pedig fedett helyen tudunk foglalkozásokat tartani. Az esztergomi program végeztével autóbusszal visszamegyünk Dorogra. Ebéd a dorogi Petőfi Sándor Általános Iskola ebédlőjében, majd csendespihenő, délután pedig úszásfoglalkozás a dorogi uszodában, illetve egyéb foglalkozások. A tábor 16.00-ig tart, a gyerekek az ebéd mellett uzsonnát is kapnak. Pénteken egész nap a dorogi uszodában zajlanak az úszó- és sportfoglalkozások.

4. Miért jó ez a tábor a gyerekeknek?
Mert a klasszikus úszófoglalkozások mellett megismerkednek egy újabb sportág alapjaival is. A nagyszerű környezetben, friss, jó levegőn, szakember irányításával zajló, jó hangulatú evezős foglalkozások változatos programot, új élményeket adnak a gyerekeknek.

5. Mit kell vinni a gyerekeknek a táborba?
Tízórait és innivalót(lehetőleg vizet) illetve a szokásos felszereléseket, mint úszónadrág/dressz, tisztálkodó felszerelés, törülköző, sportfelszerelés (sportcipő, póló, nadrág), napszemüveg, sapka, naptej és pulóver. Ha valaki elfelejt naptejet hozni, mi is tudunk adni a gyereknek.

6. Rossz idő esetén mi a program?
Az esztergomi evezős telepen is tudunk fedett helyen foglalkozni a gyerekekkel, Dorogon pedig az uszoda melletti sportcsarnokban tartunk foglalkozásokat.

7. Hány éves kortól lehet részt venni a táborban?
Öt éves kortól várjuk az óvodásokat és az iskolásokat. A tábor evezéstudást nem igényel.

8. Mikor lehet jelentkezni a táborba?
Folyamatosan lehet jelentkezni a táborba, a helyeket a beérkezett jelentkezések sorrendjében tudjuk biztosítani.

9. Kihez fordulhatok további információért?
A Facebook csoportban is választ találhatsz a kérdéseidre, illetve keresheted Kuminka Enikő helyszínvezető koordinátort, a táborok hetében pedig a kijelölt táborvezetőt is.